Camion confiscat de polițiști, la Sadova. Era încărcat cu 48,9 metri cubi de cherestea fără acte

Luni, 7 februarie 2022, la ora 21:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Pojorâta au oprit pentru control pe DN 17 A, pe raza comunei Sadova, un ansamblu de vehicule format din autoutilitară și remorcă, având direcția de deplasare despre strada Latișeni spre DN 17A.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule era încărcat cu cherestea și era condus de Florentin D., de 51 de ani, din Izvoarele Sucevei.

În urma interogării aplicației Sumal 2.0, s-a constatat că pentru ansamblul de vehicule a fost emis un cod aviz de către Maripet SRL, iar în continuarea desfășurării activităților s-a procedat la utilizarea opțiunii „start control” pentru avizul existent, aplicația SUMAL 2.0 afișând mesajul „aviz inexistent”, astfel s-a constat că sunt suspiciuni de transport material lemnos a cărui proveniență nu poate fi stabilită.

Având în vedere suspiciunile privind unele ilegalități ridicate de acest transport de material lemnos, ansamblul de vehicule în cauză a fost însoțit la Atelierul de Producție Sadova al Ocolului Silvic Pojorâta, unde s-a constat că transportă o încărcătură de 17 colete de cherestea tivită. Încărcătura a fost sigilată și indisponibilizată. 

Marți, 8 februarie, lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta au procedat la inventarierea materialului lemnos, respectiv 17 colete de cherestea, de diferite dimensiuni, reieșind cantitatea totală de 48,97 metri cubi, în valoare de 42.603,9 lei. Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Atelierului de Producție Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 68 alin.2^1 din Legea 46/2008.

Totodată, s-a dispus ridicarea în vederea continuării cercetărilor a ansamblului de vehicule format din autoutilitara și semiremorca, în valoare de circa 50.000 euro, care a fost indisponibilizat conform procedurilor în vigoare.
Mai nouă Mai veche