Șofer beat la volan, oprit de polițiști în Șcheia după un apel la 112

Marți, 22 februarie 2022, la ora 18:41, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin intermediul 112 despre faptul că un autoturism Toyota circulă haotic pe DN 17, având direcția de deplasare dinspre Stroiești spre Șcheia, și este posibil ca șoferul autoturismului să fie sub influența băuturilor alcoolice.

În baza celor sesizate, la fața locului s-au deplasat doi lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia care au identificat autoturismul în trafic, pe strada Humorului din localitatea Șcheia, ocazie cu care i s-a făcut acestuia semnalul regulamentar de oprire, iar conducătorul auto s-a conformat, oprind autovehiculul. 

La volan a fost identificat Vasile G., de 56 de ani, din Berchișești, județul Suceava, care emana halenă alcoolică și care a recunoscut că a condus autoturismul.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche