Bărbat grav rănit după ce s-a răsturnat cu tractorul într-o râpă de 30 de metri, la Vășcăuți

Marți, 22 februarie 2022, la ora 16:55, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Bălcăuţi au fost sesizați prin 112 de către o femeie din comuna Mușenița, județul Suceava, cu privire la faptul că a văzut cum s-a răsturnat un tractor agricol.

În urma cercetărilor s-a constatat că în intervalul orar 13:00-16:55, Petru C., de 46 de ani, a arat cu tractorul agricol proprietate personală o suprafață de cinci hectare de pe raza satului Vășcăuți, împreună cu Iulian H. care conducea un alt tractor. La un moment dat, Petru C. a ajuns în capătul suprafeței de teren, iar când a efectuat manevra de întoarcere a tractorului a pierdut controlul vehiculului și s-a răsturnat în râpa din apropiere, cazând de la o înălțime de aproximativ 25-30 de metri.

În urma impactului cu solul, bărbatul a fost proiectat din cabina tractorului la o distanță de aproximativ cinci metri, suferind mai multe leziuni la nivelul membrelor inferioare, superioare și cap.

La fața locului s-au deplasat echipaje SMURD, ISU – Garda de Pompieri Siret și poliție, care l-au preluat pe Cuzincu Petru și transportat la Spitalul de Urgență Județean ” Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu diagnosticul de ”politraumatism”.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și pedep. de art. 196 alin. 1 din Codul Penal, urmând a fi soluţionat procedural de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Mușenița.
Mai nouă Mai veche