Un tânăr fără permis din Milișăuți a furat mașina părinților, dar a fost oprit de polițiști la Slobozia Sucevei

Duminică, 13 februarie 2022, la ora 22:45, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, fiind în serviciul de patrulare, supraveghere și controlul circulației rutiere, a oprit pe DC 40 din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicești, județul Suceava, un autoturism Audi A3 care a circulat dinspre centrul satului Slobozia Sucevei spre balastiera aparținând Test Prima.

La volan a fost identificat Ilie D., de 22 de ani, din Milișăuți, care a declarat că a condus autoturismul de la domiciliul său din satul Gară spre satul Gura Solcii, aproximativ 4-5 kilometri, fără a deține permis de conducere auto.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că autoturismul aparține mamei sale și tânărul l-a luat din curtea gospodăriei fără consimțământul mamei, în timp ce aceasta dormea. 

Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române, s-a constatat că tânărul nu figurează în evidențe cu permis de conducere auto.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliție Grănicești, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

Întrucât autoturismul avea ITP expirată din data de 18.11.2021 și nu deținea RCA valabilă, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei. 
Mai nouă Mai veche