Microbuz furat din Vatra Dornei, găsit abandonat la Câmpulung Moldovenesc. Hoții au încercat să fugă din țară, dar au fost prinși de polițiști și au fost reținuți în arest

Autoritățile au fost sesizate, la 7 februarie 2022, cu privire la faptul că o autoutilitară Volkswagen Transporter a fost sustrasă în noaptea precedentă din curtea locuinței lui Marian P. din Vatra Dornei. În aceeași zi, autovehiculul a fost găsit abandonat pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc.

În baza informațiilor obținute de către lucrătorii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, în cursul zilei de duminică 13 februarie 2022, au fost identificați autorii Emanuel H., de 29 de ani, și Alexandru C., de 33 de ani, amândoi din Vatra Dornei.

Întrucât în urma informatiilor obtinute s-a stabilit că cei doi autori intentionau să părăsească teritoriul României pentru a se sustrage de la tragerea la raspundere penală, s-a procedat în regim de urgentă la căutarea acestora, fiind depistati într-o locuință de pe strada Parcului din Vatra Dornei.

În urma audierii, cei doi autori au recunoscut furtul comis, relatând faptul că au încercat în data de 07 februarie 2022 sa vândă autoturismul sustras unor persoane de etnie rromă de pe raza municipiului Suceava, însă nu s-au înteles cu privire la preț, fapt pentru care au abandonat autoturismul cu toate bunurile din interior pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc.

În urma verificarii în baza de date s-a stabilit că Emanuel H., cel care a condus autoturismul sustras, sposedă permis de conducerea categoria B valabil.

Având în vedere aceste aspecte, a fost schimbată încadrarea juridică din „furt în scop de folosintă” în „furt calificat”. În urma consultării procurorului de caz, cei doi autori au fost retinuti pentru o perioadă de 24 de ore si ulterior au fost prezentați Parchetului de pe lăngă Judecatoria Vatra Dornei cu propunere de control judiciar.
Mai nouă Mai veche