VIDEO Cătălin Drulă, după ce a preluat şefia interimară a USR: Avem datoria să continuăm acest proiect, prioritatea mea este unitatea partidului

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a afirmat, marţi, că membrii formaţiunii au datoria de a continua proiectul politic. El le-a mulţumit lui Dacian Cioloş şi Dan Barna pentru că au asigurat fuzionarea USR şi PLUS. Prioritatea mea este unitatea partidului, a spus Cătălin Drulă.

În cadrul conferinţei, Cătălin Drulă a afirmat că USR a făcut istorie în acest an, fiind primul partid cetăţenesc care a intrat la guvernare.

”Suntem astăzi, singurul partid democratic de Opoziţie”, a mai spus Drulă, arătând că îl mulţumeşte lui Dacian Cioloş pentru contribuţia la fuziunea dintre USR şi PLUS.

”Fără Dacian Cioloş şi Dan Barna, această fuziune nu ar fi existat. Avem datoria să continuăm acest proiect. USR continuă să fie un reper de transparenţă şi deschidere pe scena publică din România”, a mai spus Cătălin Drulă, arătând că este mândru că este membru USR.

”Am mare încredere în viitorul acestui partid, Prioritatea mea este unitatea partidului”, a mai declarat Drulă, precizând că USR va face Opoziţie pe bune.

”Vom lupta cu un sistem corupt şi inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea ţării. Vom arăta unde se risipeşte resursa bugetară şi vom veni cu soluţii concrete pentru a acoperi aceste găuri negre. Vom avea pentru fiecare minister şi agenţie o echipă de monitorizare care e mai mult decât un guvern din umbră”, a spus Drulă, citat de News.ro.


El a menţionat că partidul va avea, chiar pentru agenţii, pentru instituţii astfel de echipe şi care se pregătesc să facă treabă acolo când vom reveni la guvernare.

”USR va face opoziţie pe tot terenul şi imediat cum situaţia epidemiologică o va permite, ne veţi vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziţie, propunem politici publice reformiste şi pregătim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte - şi altele, despre care vom vorbi în perioada următoare, sunt deja în pregătire. Vom munci uniţi ca să oferim României alternativa pe care o merită”, a spus el.

Potrivit lui Drulă, ”zilele confortului în coaliţia aceasta disfuncţională s-au terminat”.

”Au fost prea multe luni de miere şi s-a văzut că PNL şi PSD nu sunt în stare să conducă România. Coaliţia Contra Firii are zilele numărate!”, a afirmat Cătălin Drulă în conferinţă.

Întrebat dacă USR a greşit când a ieşit de la guvernare, Drulă a arătat că partidul a fost dat afară de la guvernare.

”A fost un sfârşit anunţat de intenţiile lui Klaus Iohannis de a reface PSD-PNL”, a spus preşedintele interimar al USR. El a mai spus că ”marea trădare a lui Klaus Iohannis a agendei reformiste a dus la scăderea încrederii populaţiei în agenda reformistă”.

Cătălin Drulă a mai afirmat că este preşedinte interimar al USR şi că nu îşi va da demisia din această funcţie.

Despre rolul lui Dacian Cioloş, după demisia din funcţie, Drulă a arătat că depinde de el. ”Am toată speranţa şi încrederea că va dori să contribuie la viitorul acestui proiect”, a mai spus preşedintele interimar al USR.
Mai nouă Mai veche