20 de milioane de euro pentru refacerea Palatului Administrativ Suceava, clădire-monument afectată de un incendiu în martie 2021

Ministerului Dezvoltării finanţează cu peste 96 mil. lei (aproximativ 19,5 mil. euro) lucrările de consolidare, restaurarea, reabilitarea şi dotare a Palatului Administrativ din municipiul Suceava, obiectiv înscris în lista monumentelor istorice şi care a fost grav afectat de un incendiu anul trecut. 

Din cauza incendiului produs în martie 2021, clădirea este deteriorată, iar structura de rezistenţă a corpurilor de clădire este degradată în principal la nivelul etajelor superioare şi şarpantei, riscând deteriorarea completă a imobilului.

„Am vizitat Palatul Administrativ acum un an şi am promis că vom susţine lucrările de reabilitare după incendiu. Ministerul Dezvoltării finanţează cu peste 96 milioane de lei acest proiect”, a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, într-un comunicat de presă.

Modificările şi lucrările propuse au ca scop asigurarea menţinerii rezistenţei elementelor structurale actuale şi îmbunătăţirea protecţiei seismice, conform normelor tehnice actuale, şi au în vedere intervenţiile la elementele structurale şi nestructurale, păstrându-se caracteristicile arhitecturale ale construcţiei. După executarea lucrărilor de intervenţie, vor fi înlăturate deficienţele provocate de incendiu şi se va îmbunătăţi comportarea ansamblului structural la o eventuală acţiune seismică, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Ministerului Dezvoltării.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.