A murit profesorul universitar Stelian Dumistrăcel

Profesorul universitar Stelian Dumistrăcel, unul dintre cei care au pus bazele şcolii universitare de jurnalism de la Iaşi, a murit la vârsta de 85 de ani. 

Lingvist şi cercetător la Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide” al Academiei Române, filiala Iași, Stelian Dumistrăcel a fost și unul dintre cei mai iubiți şi respectaţi profesori universitari ieșeni.

El s-a născut la Zvoriștea, judeţul Suceava, la 19 august 1937, iar contribuțiile sale în domeniile dialectologie, fonetică, lexicologie, etimologie, istoria limbii literare și a ideilor culturale rămân borne de referință în cercetarea românească.

A fost coordonatorul echipei de cercetători care a realizat „Noul Atlas lingvistic român, pe regiuni. Moldova și Bucovina” – proiect fundamental al Academiei Române.

A fost, de asemenea, profesor și conducător de doctorat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde a susținut cursuri de limba română, de stilistică şi retorică, profesor invitat la Universităţile din Jena şi Heidelberg, profesor titular la Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi și a predat la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți, Republica Moldova.
Mai nouă Mai veche