Jandarmul proxenet care furniza prostituate minore angajaților IPJ Suceava și Jandarmeriei Suceava a fugit în Irlanda chiar înainte să înceapă procesul

Jandarmul acuzat de trafic de minori și proxenetism - fetele respective trecând și prin paturile unor „oameni ai legii” din cadrul IPJ Suceava și Jandarmeria Suceava - și-a luat lălpășița din țară, chiar înainte ca dosarul său să fie trimis la instanță. În mod bizar, în dosarul trimis în instanță nu apar numele polițiștilor și jandarmilor care au făcut sex cu minorele.

Jandarmul care plasa minore angajaților Poliției și Jandarmeriei Suceava a plecat din România
Mihai Gabriel Latiș a părăsit țara chiar înainte să fie trimis în judecată, pentru trafic de persoane
Dosarul a fost deschis în 2019, însă DIICOT a finalizat cercetările abia în urmă cu trei luni

Mihai Gabriel Latiș, jandarmul acuzat că a scos la produs eleve de 15 ani, împreună cu actuala lui nevastă, a plecat din România fix înainte de a fi trimis în judceată de DIICOT. „Peștele” de la Jandarmeria Suceava a declarat că în prezent locuiește în Irlanda și că muncește în domeniul construcțiilor, pentru a-și întreține „familile”, după ce ar fi fost forțat să demisioneze din Ministerul de Interne.

„Muncesc în Irlanda, în construcții, ca să îmi întrețin familiile (se referă la faptul că și-a părăsit nevasta și copilul pentru actuala soție, care i-a dăruit alt copil - n.r.) de pe o zi pe alta. În rest, mă feresc de probleme și... doar pace în lume să fie și sănătoși să fim, că nu moare nimeni de foame!”, a declarat Mihai Latiș, pentru SpyNews.

Inculpat în dosarul deschis de DIICOT în septembrie 2019, Latiș nu a recunoscut faptele, susținând că minorele, prietene ale concubinei sale, ar fi ieșit de plăcere cu diferiți bărbați generoși, fără ca el să încaseze vreun ban sau să intermedieze întâlnirile amoroase. În schimb, apărătorii lui Latiș au dezvăluit că, dacă acuzațiile de trafic de minori se confirmă, doi jandarmi și doi polițiști ar putea avea probleme mari. „Fetele care, potrivit DIICOT, ar fi fost victimele traficului de minori, au flirtat în perioada respectivă cu foarte mulți bărbați. Există conversații între acestea și doi jandarmi, precum și cu doi polițiști. Ar fi interesant de văzut ce calitate au respectivii în dosarul DIICOT. Căci fetele erau minore, nu?!”, au declarat sursele amintite. În mod bizar, în dosarul trimis în instanță nu apar numele polițiștilor și jandarmilor care au făcut sex cu minorele.

În septembrie 2019, jandarmul de 39 de ani şi iubita lui mai tânără cu 20 de ani au fost arestați, pentru trafic de minori. Conform DIICOT, cei doi, care aveau o relaţie de concubinaj, i-au propus unei minore, la finele anului 2016, după ce în prealabil se împrieteniseră cu ea, să facă sex contra cost cu bărbaţi pe care ei îi găsesc, iar banii obţinuţi să îi împartă. La momentul recrutării, fata abia împlinise 15 ani. Respectiva fată a întreţinut relaţii sexuale până în vara anului 2017. Banii erau încasaţi de minoră, iar aceasta, conform înţelegerii, le dădea celor doi jumătate din sumele obţinute.

În ianuarie 2017, Latiş ar mai fi racolat o altă fată, tot în vârstă de 15 ani, care stătea în gazdă în municipiul Câmpulung Moldovenesc, fiind elevă la un liceu. Cei doi s-au împrietenit cu fata, o vizitau şi ieşeau împreună în oraş. Procurorii susţin că cei doi au insistat pe lângă ea să practice prostituţia, această persistenţă putând fi asimilată cu o presiune continuă şi cu faptul că cei doi au profitat de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia. Fata a început să facă sex contra cost. Sumele de bani, rezultă din cercetări, erau încasate de cei doi concubini, care îi dădeau minorei sume între 50 şi 150 de lei, pentru fiecare client.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.