Ajutoarele din România sunt trimise, cu ajutorul autorităţilor de la Cernăuţi, populaţiei ucrainene afectate de război

Întregul ajutor umanitar care este acordat de România este direcţionat către populaţia civilă din localităţile puternic afectate de război, a afirmat, miercuri, şeful Administraţiei Militare Regionale de Stat Cernăuţi, Serghei Osaciuc.

Declaraţia oficialului ucrainean a fost făcută după ce un convoi cu ajutoare umanitare din partea României a ajuns la Cernăuți. 

„Ocupanţii ruşi, împreună cu armata din Belarus, distrug localităţile din Ucraina, omoară civili. În acest moment, ei sunt neputincioşi şi, de aceea, folosesc rachete, provocând distrugeri mari, inclusiv în rândul populaţiei civile. Toate eforturile sunt îndreptate pentru susţinerea populaţiei civile aflate în zonele care sunt grav afectate de acest conflict militar (...). Noi avem obligaţia de a asigura toate cele necesare populaţiei civile, care are foarte mult de suferit, pentru că, în zonele afectate de acest război, oamenii nu au acces la ceea ce este necesar pentru viaţă - produse alimentare, produse de igienă personală, apă. Toate aceste lucruri sunt trimise de aici populaţiei civile din zonele afectate”, a subliniat Osaciuc.

Aceasta a precizat că în zona Cernăuţi se află aproximativ 10.000 de persoane care s-au retras din zonele afectate puternic de război, însă a dat asigurări că „regiunea Cernăuţi poate primi un număr de zece ori mai mare de persoane”.
Mai nouă Mai veche