Bărbat beat și fără permis din Sucevița, reținut în arest după ce a condus o mașină neîmatriculată și a tamponat un autoturism în parcare unei pensiuni

Sâmbătă, 26 martie 2022, la ora 21:27, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în parcarea Complexului Popas Turistic Bucovina din comuna Sucevița a avut loc o tamponare iar șoferul s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în jurul orelor 21.22, Alexandru Popescu, din Sucevița, fără a avea permis de conducere, a condus autoturismul Mitsubishi Pajero care nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare și fără să fie înmatriculat, pe DN 17A din comuna Sucevița, județul Suceava. La un moment dat, a pătruns în parcarea Complexului Popas Turistic Bucovina și a intrat în coleziune cu un autoturism care se afla parcat regulamentar.

În urma evenimentului rutier, au rezultat doar pagube materiale nefiind înregistrate victime omenești.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind transportat la Spitalul Municipiului Rădăuți, a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de„conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea s-a dispus reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind escortat și introdus în arestul IPJ Suceava.

Luni, 28 martie, suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru luarea unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche