Incendiu la un depozit de cauciucuri din Sf. Ilie. Flăcările s-au extins de la un incendiu de vegetație

Sâmbătă, 26 martie 2022, la ora 17:25, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin 112 despre faptul că lângă biserica Sf. Ecaterina din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, județul Suceava, arde o suprafață de teren cu vegetație uscată care s-a extins la un depozit de cauciucuri.

Proprietatea aparținând lui Vasile M. este împrejmuită pe toate laturile cu gard din plase de sârmă, iar în curte sunt construite mai multe schelete de hale metalice.

Sâmbătă, în jurul orei 15:00, proprietarul a solicitat prin 112 intervenția unui echipaj din cadrul ISU Suceava întrucât în proximitatea depozitului său ardea un teren cu vegetație uscată. 

La fața locului a intervenit un echipaj ISU care a lichidat în totalitate incendiul.

Ulterior, în jurul orei 17:00, bărbatul a solicitat prin 112 intervenția unui echipaj din cadrul ISU Suceava sesizând faptul că în zona în care a fost lichidat primul incendiu s-au aprins din nou flăcări și că s-a extins la depozitul lui, la fața locului fiind direcționat un echipaj de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică Suceava.

Incendiul a fost lichidat de către echipajul ISU sosit la fața locului. S-a constatat că sursa probabilă de producere a incendiului a fost flacăra provenită de la arderea vegetației uscate de pe un teren situat în imediata apropiere, în spațiu deschis.

În urma incendiului au ars 36 de cauciucuri noi și 9 jante, prejudiciul fiind estimat de persoana vătămată la suma de 2.000 de euro și nu au fost victime omenești.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche