Bătrână găsită carbonizată în casa cuprinsă de un incendiu, la Mănăstirea Humorului

Duminică, 27 martie 2022, la ora 08:03, Secția de Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată prin 112 despre un incendiu izbucnit la o locuință din Mănăstirea Humorului. 

La fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului două autospeciale din cadrul ISU Gura Humorului, care au reușit stingerea incendiului. Totodată, la fața locului, s-a deplasat un echipaj din cadrul SMURD Gura Humorului. 

Într-un dormitor al locuinței a fost identificată pe podea Valeria H., în vârstă de 95 de ani, în stare de inconștiență, fiind preluată și transportată la Spitalul orășenesc Gura Humorului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Casa unde locuia femeia este formată din două camere cu hol pe mijloc, iar în urma incendiului au rezultat pagube materiale, respectiv distrugerea în totalitate a camerei unde locuia femeia, holul suferind distrugeri parțiale, iar cealaltă cameră nefiind afectată de incendiu. Totodată, în urma extinderii incendiului a fost afectat și podul locuinței, suferind distrugeri parțiale. 

Din verificările efectuate, lucrătorii ISU au stabilit ca împrejurare determinată a producerii incendiului: ,,efectul termic prin amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijlocul de încălzire, respectiv sobă”.

Victima a fost diagnosticată la Spitalul Gura Humorului cu ,,arsură prin flacără și contact, aproximativ 60 % suprafață cutanată, grad 3”, ulterior fiind transportată la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare.

Ulterior, la ora 16.35 victima a decedat, cauza decesului fiind „stop cardio-respirator circulator ireversibil și arsură 60% din suprafața corpului”.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,distrugere din culpă” și „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche