Buletin de presă, 14 martie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.03.2022, în jurul orei ora 13.00, în timp ce conducea autoturismul pe DC 68, în localitatea Reuseni, la efectuarea unui viraj la stânga pentru a intra în curtea unui imobil, un bărbat de 56 de ani din comuna Udești a intrat în coliziune cu motociclul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 21 de ani din comuna Udești.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager de pe motociclu, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar motociclul nu este înmatriculat/înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La 13.03.2022, ora 14.08, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, o femeie de 24 de ani din orașul Salcea a surprins și accidentat un localnic de 37 de ani, angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, semnalizată și marcată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 13.03.2022, în jurul orei 09.05, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza comuunei Coșna, autoturismul condus de un bărbat de 43 de ani din comuna Pojorâta.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 13.03.2022, ora 15.36, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe DJ 178, în localitatea Arbore, autoturismul condus de un bărbat de 20 de ani din municipiul Suceava, acesta fiind surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce se deplasa cu viteza de 75 km/h în pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 20 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche