Buletin de presă, 16 martie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 15.03.2022, ora 20:45, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 2,33 mc material lemnos.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Mandat de executarea pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 15.03.2022, ora 13.24 , Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi față de un bărbat din comuna Râșca, condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ”violență în familie”, raportat la infracțiunea de “tentativă de omor”.
Bărbatul din comuna Râșca a fost identificat de polițiști la domiciliu, fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 15.03.2022, în jurul orei 20:38, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Barbu Lăutaru din localitate, autoturismul condus de un bărbat, acesta fiind surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 97 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe", ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche