Buletin de presă, 2 martie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 28.02.2022, ora 19:05, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 4 mc material lemnos, lemn de esență fag.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că, transportul în baza avizului prezentat de conducătorul auto a fost efectuat la orele amiezii, drept urmare, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 5,425 mc lemn foc de esență fag, fără documente de proveniență.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 938,525 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 01.03.2022, în jurul orei 11.50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209 G în comuna Straja, un localnic a suprins și accidentat un minor în vârstă de 9 ani, angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea minorului de 9 ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 01.03.2022, în jurul orelor 18.56, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 H din direcția localității Vicovu de Jos către localitatea Gălănești, o femeie de 43 de ani din comuna Vicovu de Jos s-a angajat în depășirea autoturismului care circula în fața sa, moment în care a intrat în coliziune cu bicicleta condusă din sens opus de o femeie.
Din accident a rezultat rănirea biciclistei, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambele participante la trafic au fost testate de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto și de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistei, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche