Buletin de presă, 20 martie 2022 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 19.03.2022, orele 07:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe str. Alexandru cel Bun, din mun. Suceava a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto se afla sub influența băuturilor alcoolice .
Patrula s-a deplasată la fața locului a stabilit că la data de 19.03.2022, orele 07.10, un bărbat din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe strada Alexandru cel Bun, a intrat în coliziune cu un autoturism ce se afla parcat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru recoltarea probelor de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
La Spitalul Județean de Urgență Suceava, în prezența personalului medical, șoferul a refuzat recoltarea de monstre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prev. de art. 337 din Codul penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrători de poliție din cadrul Biroului Rutier Suceava.


În data de 19.03.2022, orele 17:55, lucrătorii Poliției orașului Salcea, fiind în acțiune pe linie de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului, au observat deplasându-se pe D.N. 29, de pe raza com. Dumbrăveni, jud. Suceava, direcția de deplasare Suceava-Botoșani, un autoturism care se deplasa într-un mod sinuos.
S-a procedat la oprirea autoturismului Ford Focus folosind semnalele luminoase și acustice ale autospeciale de poliție pe D.N. 29 de pe raza loc. Dumbrăveni, jud. Suceava.
După declinarea calității i s-a solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care cel cauză a refuzat să înmâneze actele de identitate precum și documentele autoturismului.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică i s-a adus la cunoștință acestuia că o să fie testat cu aparatul etilotest. Acesta, vizibil iritat a refuzat și a devenit recalcitrant la adresa lucrătorilor de poliție. Întrucât conducătorul auto nu s-a supus solicitărilor lucrătorilor de poliție și a continuat să se manifeste recalcitrant, s-a luat măsura imobilizării, încătușării și conducerii acestuia la sediul Poliției Orașului Salcea.
După verificarea în baza de date s-a stabilit faptul că șoferul autoturismului este un bărbat de 37 ani cu domiciliul în com. Vlădeni, jud. Botoșani.
I s-a solicitat din nou conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, acesta refuzând, motiv pentru care a fost condus către Spitalul Județean Suceava-Secția U.P.U. pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Șoferului i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge.
Întrucât conducătorul auto continua să se manifeste recalcitrant și a provocat scandal în secția U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava, s-a luat măsura imobilizării și încătușării acestuia, fiind introdus în autospeciala de poliție.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliției Orașului Salcea.
Mai nouă Mai veche