Buletin de presă, 8 martie 2022 - IPJ Suceava

960 de țigarete de proveniență extracomunitară confiscate de polițiști

În ziua de 07.03.2022, între orele 06.00-15.00, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o acțiune în sistem integrat, angrenând efective din cadrul subunităţii, a Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, ai posturilor de poliţie comunale arondate și lucrători din cadrul I.P.J. Iași, pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile în zona piețelor și asigurarea unui climat de siguranță rutieră, ocazie cu care au fost constatate 2 infracțiuni de „contrabandă” și aplicate 7 sancțiuni în valoare de 635 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 720 de lei.

Exemple:
  • În ziua de 07.03.2022 în jurul orei 10:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei, au identificat pe strada Oborului din localitate o localnică care oferea spre comercializare cantitatea de 160 de țigarete de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 120 de lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.
  • În ziua de 07.03.2022 în jurul orei 11:30 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei, au identificat pe strada Oborului din localitate un localnic care oferea spre comercializare 800 de țigarete de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 600 de lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 07.03.2022, ora 13:04, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Fălticeni, un bărbat de 45 de ani s-a angajat în depășirea unei coloane de autovehicule, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către un bărbat de 39 de ani din orașul Dolhasca.
Din accident a rezultat decesul conducătorului auto de 45 de ani și rănirea conducătorului auto de 39 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


La data de 07.03.2022, în jurul orelor 15:10, în timp ce conducea autoturismul pe bd. George Enescu din municipiul Suceava, un localnic a surprins și accidentat o localnică angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 07.03.2022, orele 20:42, Secția 2 Poliție Rurală Ipotești a fost sesizată prin ‚SNUAU 112” despre faptul că în localitatea Lisaura a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Lisaura, un bărbat din municipiul Suceava a părăsit partea carosabilă și s-a oprit în șanț.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche