VIDEO Patru elicoptere ucrainene au survolat spațiul aerian al județului Suceava și au aterizat la Iași

Patru elicoptere, dintre care unul al Gărzii Naționale a Ucrainei, au survolat, marți dimineață, spațiul aerian al județului Suceava și s-a îndreptat spre sudul țării.

Zborul a stârnit un interes ridicat pe platforma de monitorizare a traficului aeriant FlightRadar24 și a fost urmărit de peste zece mii de utilizatori.

Astfel, este vorba despre un elicopter Airbus Helicopters H225 al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, aflat în dotarea Gărzii Naționale a Ucrainei (denumirea structurii de jandarmeriei din țara vecină).

Elicopterul era însoțit de trei elicoptere care nu aveau datele de identificare activate în platforma FlightRadar24. 

"Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.
Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.
Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală", a transmis Boarding Pass.

1 Comentarii

  1. Au aterizat la Iasi pe aeroport. Acolo au închis transponderele după ce au parcat.

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche