Carnea de miel pentru Paște, mult mai scumpă anul acesta. Fermierii dau vina pe majorările de preț la energie și carburnați

Carnea de miel este mai scumpă anul acesta de Paște cu aproape 10% față de anul trecut. De la poarta fermei, un kilogram de carne de miel pleacă acum cu peste 30 de lei, iar, în piețe, ajunge să coste peste 40 de lei. Mâncarea a devenit un lux pentru români. Ouăle, spre exemplu, se vând în unele magazine chiar și cu un leu bucata.

A mai rămas mai puțin de o lună până la Paște, iar mulți români au fost deja curioși să verifice prețurile din magazine. 

După ce carnea de miel s-a scumpit cu aproape 10%, iar ouăle au ajuns să coste chiar și un leu bucata în supermarketuri, mulți români se gândesc cu nostalgie la anii în care aveau ce pune pe masă de sărbători.

Fermierii spun însă că trebuie să crească prețul, obligați de costurile tot mai mari cu energia și furajele.

„Un crescător de ovine nici nu știu dacă își acoperea costurile dacă vindea la prețul la care a vândut în 2020. Mai mult decât atât, mi-e să nu ne trezim cu niște prețuri aproape de Paște pentru că pe zi ce trece au costuri la energie”, a precizat Valentin Popa, prim-vicepreședinte Forța Fermierilor.

Mâncarea a devenit un lux pentru românii cu venituri mici. Cei mai mulți spun că nici cu voucherele propuse de guvernanți nu își vor permite să trăiască.

Anul trecut, un kilogram de carne de miel costa 25 de lei.
Mai nouă Mai veche