Circ la Spital și Poliție făcut de un botoșănean depistat beat la volan pe DN29, la Dumbrăveni

Sâmbătă, 19 martie 2022, la ora 17:55, lucrătorii Poliției orașului Salcea fiind în acțiune pe linie de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului au observat un autoturism Ford Focus de culoare albă care se deplasa într-un mod sinuos pe DN 29, în comuna Dumbrăveni, județul Suceava, în direcția de deplasare spre Botoșani, .

S-a procedat la oprirea autoturismului Ford Focus folosind semnalele luminoase și acustice ale autospeciale de poliție. I s-a solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care cel cauză a refuzat să înmâneze actele de identitate precum și documentele autoturismului Ford Focus.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a adus la cunoștință acestuia că va fi testat cu aparatul etilotest. Bărbatul, vizibil iritat, a refuzat și a devenit recalcitrant la adresa lucrătorilor de poliție. Întrucât conducătorul auto nu s-a supus solicitărilor lucrătorilor de poliție și a continuat să se manifeste recalcitrant, s-a luat măsura imobilizării, încătușării și conducerii acestuia la sediul Poliției Orașului Salcea.

După verificarea în baza de date s-a stabilit faptul că este Daniel M., de 37 de ani, cu domiciliul în comuna Vlădeni, județul Botoșani.

I s-a solicitat din nou conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, acesta refuzând, motiv pentru care a fost condus către Spitalul Județean Suceava - Secția UPU pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Bărbatului i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

Întrucât continua să se manifeste recalcitrant și a provocat scandal în secția UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava, s-a luat măsura imobilizării și încătușării acestuia, fiind introdus în autospeciala de poliție.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
Mai nouă Mai veche