Cursă nebună pe străzile din Câmpulung Moldovenesc după un șofer beat la volan

Marți, 15 martie 2022, în jurul orei 20:38, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism Peugeot care se deplasa pe strada Barbu Lăutaru din localitate cu viteza de 95 km/h, cu 45km/h peste limita legală.

Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalelor, continuându-și deplasarea spre comuna Sadova, pe DN 17A, apoi a schimbat direcția de mers prin viraj la stânga pe DN 17, fiind urmărit de către echipajul de poliție cu sistemele acustice și luminoase în funcțiune.

Conducătorul autoturismului a efectuat mai multe depășiri neregulamentare pe timpul urmăririi, efectuând apoi virajul la dreapta pe strada Progresului, apoi iar dreapta pe strada Sirenei.

Fiind somat, acesta s-a supus în cele din urmă solicitărilor lucrătorilor de poliție. La volan a fost identificat Gheorghe T. 

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate apoi două probe biologice de sânge la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea stabilirii concentrației de alcool din sânge, conform procedurii.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe" și s-a luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului pentru nerespectarea regimului legal de viteză și nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire (3 acte materiale).

Niciun comentariu

Un produs Blogger.