FOTO Incendiu la acoperișul unui bloc cu patru etaje din Ostra. Flăcările au izbucnit de la coșul de fum

Miercuri, 16 martie 2022, la ora 16:13, autoritățile au fost anunțate prin 112 cu privire la faptul că acoperișul unui bloc de pe raza comunei Ostra a luat foc.

În temeiul sesizării, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Frasin, s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat că incendiul s-a produs la blocul TM6, cu patru etaje. La ultimul etaj al blocului sunt amplasate patru apartamente care au ca sursă de încălzire sobe cu lemne, iar coșul este comun.

La ora 16:13, un localnic a observat că de pe acoperișul blocului iese fum intens, motiv pentru care a apelat serviciul de urgență 112.

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul ISU Suceava și pompierii voluntari din cadrul Primăriei Ostra care au localizat și stins incendiul.

Nu au fost victime omenești, fiind evacuate un număr de 58 de persoane, iar în urma incendiului au ars 40 de metri pătrați de asterială din lemn a acoperișului blocului cu învelitoare din tablă. S-au deteriorat pereții și tavanul apartamentelor situate la etajul patru, astfel cauzându-se un prejudiciu de aproximativ 40.000 lei.

Specialiștii din cadrul ISU Suceava au stabilit ca împrejurare determinantă a producerii incendiului: coș de fum neprotejat termic corespunzător.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche