Un adolescent care a furat două telefoane din mașini lăsate descuiate, la Gura Humorului, a fost reținut în arestul IPJ Suceava

Miercuri, 16 martie 2022, la ora 07:28, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin 112 de către Raluca S. din localitate despre faptul că i s-a furat un telefon din mașină.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul subunității, care în urma cercetărilor efectuate a constatat că miercuri dimineață, în jurul orei 07.00, persoana vătămată a parcat autoturismul Renault în fața locuinței, fără a asigura sistemul de închidere.

În jurul orei 07.28, când a revenit la autoturism, a constatat faptul că autori necunoscuți au sustras din interiorul acestuia, de pe scaunul din față, un telefon marca Samsung, iar imediat a apelat 112.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Pe parcursul cercetărilor, la sediul subunității s-a prezentat Ilie T., din Gura Humorului, care a sesizat că în noaptea de marți spre miercuri persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul BMW, parcat descuiat, un telefon mobil în valoare de aproximativ 400 de lei.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate în cauză a fost identificat autorul faptelor în persoana lui Raul Eduard D., de 16 ani, din Gura Humorului.

În urma probatoriului administrat s-a probat activitatea infracțională a suspectului cu privire la cele două fapte sesizate, sens în care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de acesta sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și furt calificat. 

Cele două telefoane sustrase au fost recuperate și predate persoanelor vătămate.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală s-a dispus reținerea celui în cauză pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în arestul Suceava, urmând să fie prezentat procurorului de caz pentru luarea unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche