FOTO Incendiu violent într-o gospodărie din Boroaia. Focul a izbucnit de la un bec special care încălzea pui de găină

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni și cei ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Boroaia, Cornu Luncii și Râșca, au intervenit cu 9 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Boroaia. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 02:57.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei de locuit, adăpostul de animale și anexele gospodărești cu pericol de propagare la întreaga locuință.

Au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și bunuri din interior (elemente de mobilier, materiale textile și electrocasnice). Au mai ars adăpostul de animale, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și alte două anexe gospodărești pe o suprafață totală de aproximativ 170 de metri pătrați. În incendiu au pierit 60 de păsări de curte (pui).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică (scurtcircuit). Proprietara, Monica D., le-a spus anchetatorilor că în anexă avea niște pui pe care îi încălzea folosind un bec special.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:45, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, în limitele găsite.
Mai nouă Mai veche