Leul Simba, mascota oraşului Zaporojie, a fost salvat şi adus în România

Un refugiat mai puţin obișnuit a ajuns pe meleagurile ţării noastre. Leul Simba, mascota orașului Zaporojie, este unul din puținele animale din grădinile zoologice din Ucraina care a reuşit să scape cu viaţa în urma bombardamentelor.

Mai multe ONG-uri s-au „luptat” pentru a-l aduce pe Simba, leul salvat de la grădina zoologică din Zaporijie, Ucraina.

Pentru moment Simba va sta la grădina zoologică din Rădăuți, judeţul Suceava. Ulterior, el va fi transportat în Africa de Sud, acolo unde îl așteaptă un sanctuar.

Stare de asediu în Zaporojie, oraşul în care se află cea mai mare centrală nucleară din Europa

Starea de asediu a fost impusă la 19 martie 2022 în regiunea ucraineană Zaporojie și va fi în vigoare până luni, au anunțat oficialități locale, citate de CNN.

Oleksandr Starukh, șeful consiliului regional din Zaporojie, a anunțat că starea de asediu intră în vigoare la ora locală 16.00 și se va încheia luni, la ora 6.00.

„Pentru siguranța dumneavoastră vă rugăm să nu ieșiți pe stradă sau în alte spații publice în acest interval, cu excepția celor care au permis de trecere și carduri de identitate”, a anunțat Starukh pe rețelele de socializare.

„Apărarea regiunii continuă”, a adăugat Oleksandr Starukh.

Zaporojie a fost destinația a mii de oameni care au părăsit Mariupol, orașul asediat de pe coasta sudică. Centrala nucleară din apropiere a fost capturată de soldații ruși.
Mai nouă Mai veche