O echipă UNICEF asigură consiliere refugiaţilor în PTF Siret

În colaborare cu UNICEF România, începând de marţi la Vama Siret va fi instalat un cort în care o echipă formată din specialişti UNICEF şi asistenţi sociali şi psihologi voluntari din cadrul DGASPC Suceava vor asigura consilierea şi accesul la servicii specializate, în funcţiile de nevoile refugiaţilor.

Totodată, de marţi, la nivelul DGASPC Suceava se înfiinţează un Centru de Colectare pentru alimente, produse de igienă, haine groase, pături, lenjerii, lapte praf, pampers, produse ce vor fi transportate zilnic către locaţiile în care vor fi găzduiţi refugiaţi, donaţiile putând fi depuse la sediul central al instituţiei din Bld. George Enescu nr.16 Suceava, intrarea principală.

DGASPC Suceava a anunţat, marţi, măsuri care s-au luat la nivelul instituţiei, în contextul situaţiei internaţionale şi a situaţiei de conflict armat din Ucraina, pentru a veni în sprijinul refugiaţilor mame şi copii sau copii neînsoţiţi care solicită sprijin din partea autorităţilor române, în conformitate cu procedura elaborată de către ANDPDCA, privind intervenţia direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului pentru asigurarea protecţiei drepturilor copiilor cetăţeni străini provenind din Ucraina.

La nivelul DGASPC Suceava s-a dispus înfiinţarea unui Grup de lucru al cărei coordonator este directorul executiv al instituţiei, grup de lucru ce va coordona întreaga activitate în ceea ce priveşte serviciile specializate ce pot fi acordate familiilor cu copii care solicită sprijin în acest sens.

Din data de 26 februarie, angajaţi ai instituţiei din cadrul Echipei Mobile Siret asigură permanenţa la Vama Siret, alături de colegii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Siret, pentru a identifica nevoile refugiaţilor şi a asigura accesul la serviciile de care aceştia au nevoie.
Mai nouă Mai veche