Probleme penale la Primăria Dolhasca, dezvăluite de Partidul ADER

„Dolhasca, un oras despre care se vorbește doar din când în când, fie ca aici s-a născut o personalitate artistica, fie ca a locuit pentru un timp o personalitate religioasa sau un poet. Nimic despre realizările mărețe ale edilului sef al UAT Dolhasca( cum de altfel se vorbește in presa de vecinu,l primarul de la Dolhești care are proiecte de anvergură în folosul comunității etc.), care de aproximativ 8 ani, jonglează banii publici pana dispar…dar apar prin alte locuri. De la instalarea ca viceprimar au fost unele suspiciuni privind accensiunea in funcția respectivă astfel a fost deschis un dosar la DNA, Serviciul Teritorial Suceava. După instalarea (câștigarea alegerilor din 2016) în funcția de primar, împotriva edilului au mai fost formulate plângeri penale pentru diferite fapte(eliberari din functie si angajari…abuz în serviciu dar… cum vorbește urbea se pare ca are un sfânt la județeană și pe la București o consilieră. Având în vedere indignarea cetățenilor care de la un an la altul că se întâmplă unele ”ciudățenii” privind investirea banilor publici ai Primariei in active paguboase ne-au solicitat sprijinul de a fi o voce pentru ei. Este de notorietate dorița edilului care a dorit probabil să facă achizitii de echipamente pentru scafandri, deoarece nu este altă explicație de ce a trecut in fisa postului unui muzicant atributii de scafandru). Cu mare tam, tam mediatic( platit din bugetul local) a cumpărat un patinoar, de la un restaurant din jud. Brasov care s-a chinuit să funcționeze două saptamani. Dar care în cele doua săptămâni a consumat curentul pentru iluminat al orasului Dolhasca pentru doua luni, finalizând prin arderea transformatorului de înaltă tensiune) Acum patinoarul e disparut fara urma. Tot urbea spune că nu patinoarul era interesul ,ci pamantul pe care a fost asezat patinoarul, care a fost cumparat de la un lucrator din cadrul primăriei. Există o plangere inregistrată sub nr.325437/15/03/2021/ la SICE-IPJ Brasov.

Sume de bani acordate din bugetul local unor prestatori de servicii din judetul Timiș au devenit sussuspecte, deoarece firma prestatoare a participat de doua ori la o licitatie organizata de primatia Dolhasca la date diferite pentru aceleași servicii oferid un preț mai mare a fost acceptata, plangere, nr de inregistrare, 106424/18/03/2021 / SICE – IPJ Timis.

Interesantă este tactica și metoda pe care o aplică edilul de Dolhasca, cum spun oamenii locului ”ciupeala mică și deasă face șpaga grasă” adică cumpară din banii bugetului local case, terenuri, care sunt lăsate in paragină se deterioreaza, la prețuri foarte mari, astfel rezolva doua probleme (zeciuiala) si toți consilieri care l-au sprijinit , (inclusiv și cei care au depus plângerea) in anul 2015 cu ocazia efectuarii cercetarilor in dosarul de la DNA, au fost ”recompensati” unuia i-a cumpărat o moara, unuia i-a cumparat un teren, unuia i-a angajat rudele, etc. În scghimb vinde islazulul la preț foarte mic cu explicatii etnice.

Modernizare prin asfaltare a doua drumuri unul in satul Probota si unul satul Budeni, care au aproximativ aceasi lungime dar preturi diferite si care au fost executate in timpul alegerilor din septembrie 2020. Cu toate ca perioada de executie afisata era – august 2020 – august 2022. Dupa alegeri si pana in prezent nu au mai fost efectuate lucrari( santuri podete rigole) mai mult in unele locuri au aparut gauri. Politia orasului Falticeni prin adresa nr.168377/07.05.2021, ne-au informat ca totul este in regula si ca nu sunt aspecte de natura penala sau contraventionala. Cu toate ca un drum privat a fost pietruit din fondurile primăriei cu această ocazie.

Un dosar penal inregistrat sub nr. P/87252 la Politia oras Dolhasca,care sta in asteptare, pentru abuz in serviciu autor primarul orasului Dolhasca (urbea vorbeste că datorită acestui dosar inregistrat fostul șef de politie a fost pensionat pe caz de boala.

O alta plangere penala nr. 1295/P/2020, P.J., Falticeni, scoate la iveală niște ciudătenii și care dau batai de cap politistilor si procurorilor, o banala creanga de salcam taiata între doi vecini scoate la iveala implicarea edilului. Pasat de la judecatoria Suceava nr de inregistrare al instantei 152/314/2022 din 09.03.2022 la judecatoria Falticeni .

Acestea sunt doar cateva aspecte vom reveni cu alte informări. Speram in ajutorul mass-media care sa roage organele de ancheta să efectueze cercetari pertinente.”

Echipa de comunicare ADER

Mai nouă Mai veche