Șofer prins beat la volan în parcarea magazinului Lidl Obcini

Marți, 8 martie 2022, la ora 15:24, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Șcheia, în timp ce se aflau în parcarea Lidl Obcini, au fost sesizați despre faptul că o persoană de sex masculin a condus autoturismul Kia în parcarea magazinului, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

A fost identificat autoturismul Kia, de culoare neagră, acesta fiind parcat, iar în interiorul acestuia a fost identificată o persoană de sex masculin, care se afla pe scaunul șoferul, care emana halenă alcoolică și căreia i-au fost solicitate documentele personale, respectiv cartea de identitate și permisul de conducere, precum și documentele autoturismului, respectiv certificatul de înmatriculare și polița obligatorie RCA.

A fost identificat Nicu P., de 59 de ani, domiciliat în municipiul Suceava.

Înainte de a fi testat, bărbatul a precizat verbal faptul că a condus autoturismul Kia, iar după ce a parcat autoturismul a consumat în interiorul mașinii o cantitate de aproximativ 0,5 l vodcă Kreskova.

Întrucât conducătorul autoturismului marca Kia emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat

Șoferul a fost condus la Spitalul de Urgență Suceava, unde în prezenţa doctorului de gardă a refuzat recoltarea de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche