Trei locuințe din Vama au fost afectate de un incendiu. Flăcările au cuprins și un autoturism

Luni, 7 martie 2022, în jurul orelor 13:35, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că la o locuință din comuna Vama, pe strada Mprii, a izbucnit un incendiu și este necesară intervenția pompierilor.

În urma cercetărilor s-a constatat că la locuința Rodicăi N., formată din parter și etaj, construită din BCA și lemn, cu o amprentă la sol de aproximativ 80 de metri pătrați, în jurul orei 13.30 a izbucnit un incendiu ca urmare a aprinderii coșului de fum din interiorul încăperii, după care focul izbucnit a distrus acoperișul, podul și etajul clădirii.

În momentul producerii evenimentului, la domiciliu se afla doar proprietara care efectua treburi gospodărești prin curte.

Din raportul pompierilor ISU Suceava sosiţi la stingerea incendiului a rezultat că focarul incendiului a fost în zona acoperișului, sursa probabilă de aprindere – jar sau scântei, mijlocul care putea produce aprinderea – sobă cu acumulare de căldură, iar primul material care s-a aprins a fost lemnul din apropierea coșului de fum de la nivelul podului.

În urma producerii incendiului, a ars astereala din lemn a acoperișului cu învelitoare de tablă, pereții și tavanul etajului, pe o suprafață de 120 de metri pătrați. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperișului pe aproximativ 80 de metri pătrați, pereții și tavanul parterului clădirii, elemente de mobilier, electrocasnice, elemente de tâmplărie, scule electrice, elemente textile. 

Proprietara a estimat prejudiciul la suma de 80.000 lei.

Incendiul s-a extins și la 2 locuințe vecine. Flăcările au distrus o suprafață de aproximativ 16 metri pătrați de lambriu exterior din PVC de la locuința Mariei P. De asemenea, s-a degradat un autoturism Audi A4, valoarea prejudiciului total fiind de aproximativ 700 lei.

De asemenea, s-a degradat și o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați din fațada exterioară confectionată din polistiren a locuinței Domnicăi A. și 5 metri pătrați din fațada exterioară confectionată din polistiren a unei anexe (camera centralei), valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 500 lei.
Mai nouă Mai veche