VIDEO Un avion de vânătoare MiG 21 LanceR și un elicopter IAR-330 Puma trimis în căutare-salvare s-au prăbușit în Dobrogea, la 20 km de Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Șapte militari de la bordul elicopterului au fost găsiți decedați

Un avion de vânătoare MiG 21 LanceR al Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit, miercuri seară, în județul Constanța, între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei, la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Un elicopter IAR-330 Puma trimis în căutare s-a prăbușit și el. 

„O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar astăzi, la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei. 

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Elicopterul în care se aflau cinci militari, care a plecat în căutarea avionului, a dispărut de asemenea de pe radar.

„Elicopterul IAR 330-Puma, decolat astăzi, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. 

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. 
Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare., a precizat Ministerul Apărării Naționale.

UPDATE 21:50: Echipajele de intervenție ale ISU Constanța au identificat elicopterul prăbușit. 

UPDATE 22:10: Toți cei cinci militari de la bordul elicopterului au decedat. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, Constantin Spânu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

UPDATE 23:30: La bordul elicopterului se aflau șapte militari.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche