Un șofer beat a intrat cu mașina în șanț, în dreptul Bisericii Ortodoxe din Lisaura. Polițiștii au fost sesizați de un martor prin 112 și i-au întocmit șoferului dosar penal

Luni, 7 martie 2022, la ora 20:42, lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că a avut loc un accident rutier cu pagube materiale, iar șoferul este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat în afara părții carosabilă a drumului comunal 69 o autoutilitară Volkswagen Caddy, iar lângă autoturism se afla Mircea C., din municipiul Suceava. Bărbatul a declarat că a consumat băuturi alcoolice la o casă din Ipotești, după care s-a urcat la volanul autoutilitarei Volkswagen Caddy care aparține societății unde este angajat, iar în dreptul Bisericii Ortodoxe Lisaura a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț.

Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia, rezultatul fiind de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche