Accident de muncă la Ambro Suceava. Picior rupt de o rolă de hârtie de 2,8 tone

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, la ora 07.40, Secția de Poliție Burdujeni a fost informată prin 112 despre faptul că o persoană de sex masculin a suferit un accident de muncă în timp ce se afla în timpul programului la SC AMBRO SA din municipiul Suceava.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că în jurul orei 07.30, Florin M., de 48 de ani, din Suceava, angajat în calitate de operator înregistrare role, în timp ce se afla în timpul programului de lucru și efectua serviciul la un utilaj de bobinat role de hârtie nu a fost atent la momentul când utilajul a eliberat una din rolele finale, care cântărea 2.800 kg, pentru a fi transportate și depozitate, ocazie cu care aceasta i-a fost surprins piciorul drept, mai exact gamba, provocându-i leziuni.

La fața locului au fost acordate îngrijiri medicale de către echipajul medical de la Ambulanță, iar victima a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava în vederea acordărilor îngrijirilor medicale. În urma consultului medical s-a stabilit următorul diagnostic prezumtiv: „fractură gambă dreapta”.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare din culpă” şi „neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche