O candelă uitată aprinsă a pornit un incendiu care a distrus casa unei bătrâne din Bălăceana

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, la ora 08.25, Secţia de Poliţie Rurală Şcheia a fost sesizată prin 112 despre izbucnirea unui incendiu la locuința Vioricăi M., de 72 de ani, din comuna Bălăceana.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că în jurul orei 08.00, bătrna a aprins o candelă (lumânare) în bucătăria de vară unde locuiește, iar la scurt timp a ieșit în curtea locuinței. După aproximativ 5 minute, aceasta a observat că din locuință iese fum, motiv pentru care a alertat vecinii care au apelat 112.

La fața locului a intervenit un echipaj din cadrul ISU Suceava care a localizat și stins incendiul, nefiind înregistrate victime omenești

În urma incendiului au ars casa de locuit (bucătăria de vară) confecționată din zgură și acoperișul din lemn pe suprafață de 25 de metri pătrați, materialele textile și mobilierul din lemn care se aflau în interior. Cauza probabilă producerii incendiului stabilită de lucrătorii ISU a fost flacără de la candela (lumânarea) lăsată aprinsă. Primele materiale ce s-au aprins, au fost materialele textile ce erau depozitate în locuință.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „distrugere din culpă”.

Prejudiciul nu a putut fi estimat de persoana vătămată, urmând ca pe parcursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate valoare bunurilor arse în incendiu
Mai nouă Mai veche