Buletin de presă, 14 aprilie 2022 - IPJ Suceava

4 bărbați reținuți de polițiști pentru comiterea infracțiunilor de „tâlhărie calificată” și „complicitate la infracțiunea de tâlhărie calificată”

La 13.03.2022, ora 13.45, Postul de Poliție Ostra a fost sesizat de către un localnic de 39 ani, despre faptul că în noaptea de 12/13.03.2022 mai multe persoane au pătruns în locuința sa și i-au sustras prin amenințări cu acte de violență suma de 55.000 lei, în cauză întocmindu-se dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”tâlhărie calificată”.
La 13.04.2022 cu ocazia cercetărilor, polițiștii au desfășurat percheziții în șase locații ale suspecților, ocazie cu care la domiciliile acestora au fost identificate și ridicate bunuri și obiecte relevante în cauză, iar în baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de doi bărbați sub aspectul comiterii infracțiunii de „tâlhărie calificată” și față de alți 2 bărbați sub aspectul comiterii infracțiunii de „complicitate la infracțiunea de tâlhărie calificată”.
Totodată față de cei în cauză s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


Bunuri în valoare de 155.000 lei confiscate de polițiști

În perioada 11.04.2022-13.04.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 1 Suceava, au efectuat verificări la o societate comercială administrată de un bărbat de 58 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un număr de 900 de bucăți articole vestimentare inscripționate cu mărci cunoscute susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de 155.000 lei.
De asemenea în urma verificărilor efectuate polițiștii au identificat încă 19.401 bucăți articole vestimentare și accesorii cu privire la care nu au putut fi prezentate documente legale de transport, existând anumite neconcordanțe între stocul faptic și cel scriptic, produse ce urmează a fi ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Bunurile în valoare de aproximativ 155.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică” și „folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă”, ce va fi soluționat procedural.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 26.475 lei aplicate de polițiștii rutieri

În ziua de 12.04.2022, în intervalele orare 07.00 – 10.00 şi 15.00 – 18.00, Serviciul Rutier Suceava împreună cu birourile şi formaţiunile de profil din teritoriu au organizat acţiuni în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin locuri special amenajate, în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, ocazie cu care au fost aplicate 133 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.475 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 11 permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare și au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 13.04.2022, ora 19:35, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat de 43 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul de 43 de ani transporta cantitatea de 3,916 mc material lemnos .
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.04.2022, ora 06.22 în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, direcția municipiul Suceava - orașul Siret, o femeie de 35 de ani a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autotrenul condus regulametar de un bărbat de 61 de ani.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 35 de ani care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 61 de ani a fost tesat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, al spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătoarea auto de 35 de ani nu a putut fi testată de polițiști cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


La 13.04.2022, ora 12.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A pe direcția Horodniceni către Mălini, la intersecția cu DN 2E, un bărbat de 72 de ani din municipiul Fălticeni a pătruns în intersecție cu intenția de a efectua virajul la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 76 de ani din județul Neamț.
Din accident a rezultat rănirea unei femei de 67 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul din municipiul Fălticeni, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto de 72 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto de 76 de ani nu a putut fi testat de polițiști cu aparatul etilotest, însă la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 13.04.2022, ora 15.10, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 209 A pe raza comunei Mălini, o femeie de 35 de ani din comuna Valea Moldovei a surprins și accidentat o localnică de 51 de ani, angajată în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 51 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche