Buletin de presă, 19 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 28.440 lei aplicate de polițiștii rutieri

În perioada 15-17.04.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 556 testări cu aparatul etilotest și aplicate 98 sancțiuni contravenționale în valoare de 28.440 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 10 permise de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare și au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 18.04.2022, în jurul orei 19:10, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Solca a oprit pentru control pe DJ178D pe raza comunei Arbore, autoutilitara condusă de un tânăr de 19 ani din comuna Sucevița, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, tânărul de 19 ani transporta cantitatea de 3 mc material lemnos, lemn foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 519 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.


Dosare penale la regimul rutier

La 18.04.2022, orele 23:15, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate autoturismul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din orașul Vicovu de Sus nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolcă, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 19.04.2022, ora 00:35 o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Vechi, autoutilitara condusă de un localnic.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Frătăuții Vechi are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere,” ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche