Buletin de presă, 23 aprilie 2022 - IPJ Suceava

28 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea actelor ilicite de comerț în contextul Sărbătorilor Pascale

La data de 21.04.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, cu sprijinul inspectorilor din cadrul O.P.C. Suceava și D.S.V.S.A. Suceava, au organizat şi desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirea și combaterea actelor de comerț ilegale cu ocazia Sărbătorilor Pascale în piețele din mun. Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Gura Humorului.
Acţiunea a vizat verificarea legalității activităților derulate de agenții economici/ producătorii agricoli care desfășoară activități de producție, prelucrare, depozitare și comercializare de animale vii, carne, produse din carne, ouă, alimente de origine animală dar și produse nealimentare specifice Sărbătorilor Pascale.
Au fost verificate 40 de entități și producători agricoli și au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.100 lei.
La acțiune au participat 14 lucrători de poliție, 3 medici din cadrul DSVSA Suceava și 2 comisari din cadrul ANPC Suceava.


Șofer reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

În continuarea cercetărilor din data de 19.04.2022 privind comiterea de către un bărbat de 54 ani a infracțiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” faptă prev. de art. 337 Cod Penal, în urma probatoriului administrat, prin ordonanța din data de 21.04.2022 a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, confirmată de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect sub aspectul comiterii de către acesta a infracțiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” faptă prev. şi ped. de art. 337.
Polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia au dispus reținerea suspectului de 54 de ani pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdu în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.
În cauză cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” faptă prev. şi ped. de art. 337 din Codul Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 22.04.2022, ora 16.05, un bărbat de 43 ani, din oraș Liteni, a condus autoutilitara pe DJ 290 oraș Salcea, pe direcția Verești - Salcea, iar după o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un gard.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șase persoane, respectiv soția conducătorului auto și 5 dintre cei 6 copii care se aflau în calitate de pasageri în autoutilitară suferind leziuni ușoare și fiind transportați cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava pentru investigații medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche