Buletin de presă, 24 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul indisciplinii pietonale desfășurată de polițiști

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic cât şi pentru combaterea comportamentelor de natură să prejudicieze siguranţa rutieră, în ziua de 22.04.2022, în intervalele orare: 07.00 – 10.00 şi 15.00 – 18.00, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu birourile şi formaţiunile de profil din teritoriu au organizat acţiuni în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin locuri special amenajate, în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, cu efective mărite pe drumurile publice din judeţ.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.695 lei.
De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 23.04.2022, ora 22:00, echipajul de poliție de serviciu a fost sesizat prin SNUAU 112 de către o femeie din orașul Milișăuți, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către concubinul său.
Cu ocazia deplasării la fața locului a fost identificată victima, care a relatat că la aceeași dată, în jurul orei 21.40, concubinul său de 41 ani, din oraș Liteni, a provocat scandal la domiciliu, a amenințat-o cu acte de violență și ar fi lovit-o. Aceasta nu a dorit îngrijiri medicale, refuzând intervenția unui echipaj medical la fața locului.
A fost întocmit formularul de evaluare a riscului ocazie cu care a reieșit că există risc iminent fiind emis ordinul de protecție provizoriu, care a fost înmânat persoanelor prezente.
Bărbatul de 41 de ani a fost evacuat din locuință.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie” și „amenințare”.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 23.04.2022, ora 18.10, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind programați în serviciul de patrulare, pe raza com.Frătăuții Vechi, au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe drumul comunal Frătăuții Vechi, spre DJ 178 F, de pe raza com. Frătăuții Vechi, condus de către un minor de 17 ani, din com. Frătăuții Vechi, care nu deține permis de conducere.
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul a fost încredințat minorului de către mama sa, de 40 ani, pentru a fi condus pe drumurile publice de pe raza com. Frătăuții Vechi, jud. Suceava, cunoscând faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vechi
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis” și „încredințare auto unei persoane fără permis de conducere”.


La data de 23.04.2022, ora 23.35, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, au depistat în trafic, pe DC Berchișești, un autovehicul al cărui conducător auto nu a respectat obligația indicatorului ,,Stop” de pe raza comunei Berchișești, județul Suceava, motiv pentru care s-a procedat la oprirea acestuia.
Fiindu-i solicitate documentele conducătorului auto, acesta a înmânat doar documentele autovehiculului, precizând faptul că nu are asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate. S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, ocazie cu care s-a stabilit că este un bărbat de 26 ani, din comuna Berchișești.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat și fiind recoltate probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche