Buletin de presă, 27 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 180.155 lei aplicate de polițiști

În perioada 23.04-25.04.2022, cadrele Serviciului Rutier, împreună cu cele de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, cât şi constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave, ocazie cu care au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale în valoare de 144.275 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 47 permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


În perioada 22-25.04.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din teritoriu, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 456 testări cu aparatul etilotest și aplicate 80 sancțiuni contravenționale în valoare de 35.880 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 10 permise de conducere, au retras 5 certificate de înmatriculare și au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 26.04.2022, ora 12.35, în timp ce conducea autoturismul pe DN2 din direcția municipiul Suceava către localitatea Grănicești, un localnic de 56 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un cap de pod.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 56 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 26.04.2022, ora 12.30, în timp ce conducea autoturismul pe varianta ocolitoare a municipiului Rădăuți, într-un sens giratoriu, un bărbat de 52 de ani din comuna Horodnic de Jos a intrat în coliziune cu motociclul condus regulamentar de un localnic.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager de pe motociclu, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stbilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 26.04.2022, în jurul orei 12.40, în timp ce conducea autoturismul pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, în dreptul unui imobil, un bărbat de 22 de ani din comuna Hănțești a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de o femeie de 35 de ani din municipiul Rădăuți.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stbilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche