Buletin de presă, 5 aprilie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 268.320 lei aplicate de polițiștii rutieri

În perioada 01-03.04.2022, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare, ocazie cu care au fost aplicate 397 sancțiuni contravenționale în valoare de 225.005 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea supendării 60 permise de conducere și au retrs 8 certificate de înmatriculare.


În perioada 01-03.04.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 317 testări cu aparatul etilotest și aplicate 92 sancțiuni contravenționale în valoare de 43.315 lei.
De asemenea polițiștii au reținut în vederea suspendării 4 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare și au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier.


9,69 mc material lemnos confiscat de polițiști

La data de 04.04.2022, orele 10.25, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A în comuna Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Horodnic de Sus transporta cantitatea de 3,14 mc lemn foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La data de 04.04.2022, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178C în comuna Frătăuții Noi, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.
Întrucât documentele prezentate de către conducătorul auto nu erau conforme cu realitatea, în sensul că datele înscrise în aplicația informatică erau diferite de datele de pe avizul de însoțire, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Frătăuții Noi transporta cantitatea de 6,55 mc lemn foc de esență molid fără documente de proveniență.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Eveniment rutier soluționat de polițiști

La data de 04.04.2022, în jurul orelor 14.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 290 în comuna Fântânele, localnic de 22 de ani a surprins și accidentat o localnică de 16 ani, angajată în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 04.04.2022, ora 17:55, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutesti a oprit pentru control pe D.J.208, în localitatea Dolheștii Mari, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea pe drmurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 04.04.2022, în jurul orei 19.03, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe DN 17 în comuna Poiana Stampei, autoturismul condus de un bărbat din județul Bacău, acesta fiind surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 84 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din județul Bacău are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În autoturism se afla în calitate de pasager proprietarul acestuia, care a declarat faptul că, i-a încredințat bărbatului din județul Bacău autovehiculul spre a fi condus deși știa că acesta are permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat” și „încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche