Vicepreședintele Cristi Crețu, mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, a fost reținut în arest după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă de 40.000 de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore începând cu data de 4 aprilie 2022, a inculpatului CREȚU SILVIU-CRISTINEL, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 5 aprilie 2022, inculpatul Crețu Silviu-Cristinel va fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform ordonanței de reținere în arest, la începutul lunii decembrie 2020, suspectul Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la Ion Vasile Rîpan, administratorul SC Autotehnorom SRL, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16-29 martie 2022, suspectul Silviu-Cristinel Crețu, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită, suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Cristi Crețu, este mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, fiind promovat în administrație după ce timp de mai bine de zece ani i-a fost consilier personal. 

Mai multe informații: 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.