Cod galben de vijelii și grindină în toată țara, începând de miercuri la amiază până joi seară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de vreme severă valabilă începând de miercuri la amiază până joi seară. Avertizarea este valabilă pentru întregul teritoriu al țării, mai puțin Dobrogea, și vizează fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă. 

Conform meteorologilor, avertizarea Cod Galben intră în vigoare miercuri, 27 aprilie 2022, la ora 12:00, și este valabilă până joi, 28 aprilie, la ora 23:00. 

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp”, a transmis ANM. 

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că va actualiza avertizarea în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice. 
Mai nouă Mai veche