Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, în Vama Kulata de la granița cu Grecia, și va fi predată autorităților române pentru a executa pedeapsa de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, anunță Ministerul Afacerilor Interne. Ea a fost dată în urmărire generală de Poliția Română, după ce polițiștii nu au găsit-o acasă pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei de șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru a părăsit dimineață țara, pe la Vama Giurgiu. Poliția de Frontieră anunță că a ieșit legal din România, neavând nicio interdicție în momentul acela.

Elena Udrea a fost dată în urmărire generală, după ce polițiștii care au mers la domiciliul său din Corbeanca, pentru a pune în executare condamnarea ei în dosarul „Gala Bute”, nu au găsit-o acasă. Poliția a început și procedurile de dare în urmărire internațională.


Polițiștii au mers la casa acesteia din Corbeanca, dar și la un apartament din sectorul 4 al Capitalei. Întrebat astăzi dacă Udrea se află în țară, unul dintre avocații ei a spus că „nu știe”, potrivit Antena3. Potrivit unor informații publicate de G4Media, fostul ministru a ieșit din țară prin Vama Giurgiu. 

Elena Udrea a fugit din țară și în 2018, când ÎCCJ a pronunțat decizia definitivă în același dosar. Atunci, ea se afla în Costa Rica.

Poliția de Frontieră confirmă că Elena Udrea a ieșit de joi dimineață din țară, prin Vama Giurgiu, anunțând că aceasta a plecat legal din România.

„Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”, a anunțat Poliția de Frontieră Giurgiu, într-un comunicat.

Ulterior, Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, în Vama Kulata, punct de graniță cu Grecia, și se află acum în custodia poliției bulgare, care urmează să o predea autorităților române, anunță Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat citat de Libertatea

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, arată MAI în comunicatul privind prinderea Elenei Udrea în țara vecină.
Mai nouă Mai veche