VIDEO Momentul în care Gheorghe Flutur supune la vot hotărârea pentru care Cristi Crețu i-a cerut 40.000 de euro șpagă patronului Autotehnorom, Vasile Rîpan

StiriSuceava.net vă oferă în exclusivitate informații detaliate despre hotărârea Consiliului Județean Suceava pentru care vicepreședintele Cristi Crețu i-a pretins 40.000 de euro șpagă administratorului firmei Autotehnorom, Vasile Rîpan. 

Din primăvara anului trecut, Autotehnorom, în asociere cu SUCT, lucrează la modernizarea DJ 178C Rădăuți - Frătăuți - Bilca. La fel ca în cazul drumului Dolhasca - Suceava, firma a solicitat actualizarea indicatorilor tehnico-economici ca urmare a majorării prețurilor la materialele de construcții. 

„În perioada 16 - 29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro”, se arată în comunicatul DNA

De ce în perioada 16-29 martie? Pentru că pe 30 martie a avut loc ședința Consiliului Județean Suceava în care a fost supusă la vot hotărârea prin care valoarea contractului pentru drumul Rădăuți - Frătăuți - Bilca a fost majorată cu 10,5 milioane de lei, de la 32,9 milioane de lei la 43,4 milioane de lei. 

Rezultă că înainte de ședință Cristi Crețu i-ar fi pretins șpagă lui Vasile Rîpan pentru aprobarea hotărârii cu valoarea actualizată, afaceristul și-ar fi exprimat acordul, iar luni, 4 aprilie, s-a „achitat” de promisiune, moment în care a fost realizat flagrantul. 

Atașăm mai jos înregistrarea video de săptămâna trecută a momentului în care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, propune adoptarea hotărârii prin care valoarea contractului pentru drumul Rădăuți - Frătăuți - Bilca este majorată cu 10,5 milioane de lei. 


Luni, după ce a primit cei 40.000 de euro, vicepreședintele Cristi Crețu a fost ridicat de procurorii DNA Cluj, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită și trafic de influență.

Mai nouă Mai veche