Lemn transportat ilegal cu o camionetă cu numere de Anglia, fără RCA, la Vatra Moldoviței

Marți, 19 aprilie 2022, în jurul orei 21:02, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Vama au oprit pentru control autoutilitara Ford Transit, cu număr de înmatriculare de Anglia, care se deplasa pe raza comunei Vatra Moldoviței, pe un drum vicinal, pe direcția de mers Moldovița - Vama.

La volan a fost identificat Adrian C., de 24 de ani, din Marginea, iar în urma verificării documentelor acestuia și ale autoutilitarei s-a constatat că autovehiculul în cauză nu avea poliță de asigurare.

Conducătorul auto a prezentat pentru control avizul pentru cantitatea de 2,98 metri cubi lemn de foc, esență foioase, speciile mesteacăn și paltin.

Întrucât existau neconcordanțe între kilometrajul înscris în aviz și cel indicat de bord, având în vedere că distanța dintre punctul de încărcare și locul opririi este mai mică de 100 km, autoutilitara marca Ford Transit a fost condusă la Depozitul de Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama în vederea efectuării activității de inventariere și cubare a materialului lemnos transportat, existând suspiciuni cu privire la faptul că persoana identificată a efectuat mai multe transporturi în baza aceluiași aviz, astfel încât materialul lemnos pe care îl transporta la momentul opririi nu era acoperit de avizul susmenționat, transportul fiind astfel efectuat fără documentele de însoțire.

În urma de activității de inventariere și cubare a materialului lemnos în cauză nu au fost constatate neconcordanțe între cantitatea transportată și cea înscrisă pe avizul prezentat pentru control, însă s-a constatat că în mijlocul de transport era încărcat și lemn de foc specia fag, pe lângă speciile mesteacăn și paltin, existând neconcordanțe cu speciile înscrise pe avizul prezentat pentru control (doar mesteacăn și paltin).

Având în vedere aspectele constatate, șoferul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 19, alin. (2), lit. „a” Legea nr. 171/2010, fiind întocmit procesul verbal de constatare a contravenției. Totodată a fost confiscată cantitatea de 2,98 metri cubi lemn de foc diverse tari, speciile paltin, mesteacăn și fag, în valoare de 515,54 lei care a fost predată în custodie la Depozitul Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama.

Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional și pentru nerespectarea prevederilor art. 3 din Legea 132/2017.
Mai nouă Mai veche