Tânăr atât de beat că abia se putea ține pe picioare, prins la volanul unui BMW la Vicovu de Jos

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, la ora 23:45, în timp ce efectuau activități de patrulare și control trafic rutier pe raza comunei Vicovu de Jos, pe DC 47B, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire luminoase și sonore unui autoturismul marca BMW.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de către organele de poliție și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care s-a procedat la depășirea autoturismului, însă acesta a virat stânga intrând în curtea unei locuințe care avea porțile deschise.

S-a procedat imediat la interceptarea lui Dorel C., de 35 de ani, care a coborât de la volanul autoturismului și care prezenta urme vizibile de consum de băuturi alcoolice, în sensul că nu era stabil pe picioare și nu vorbea fluent. În autoturism nu se mai afla nicio persoană.

Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la Sediul Postului de Poliție Vicovu de Jos.

Bărbatula fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere concentrația alcoolică, a fost conducs la sediul Spitalului Municipal Rădăuți, unde s-aprocedat la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.
Mai nouă Mai veche