Transport ilegal de bușteni depistat în trafic, la Sadova

Marți, 12 aprilie 2022, la ora 12:40, un echipaj de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Pojorâta aflat în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu pe linia combaterii delictelor silvice, pe raza comunei Sadova, județul Suceava, a oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos neprelucrat esență rășinoase și foioase, specia molid și fag.

La volanul autoutilitarei aparținând firmei Expotrans a fost identificat Ilie Alexandru P., de 24 de ani, din comuna Pojorâta, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei, acestea fiind valide.

S-a procedat la interogarea bazei de date SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat că pentru materialul lemnos transportat a fost emis avizul pentru cantitatea de 10,587500 metri cubi lemn esență foioase, specia fag, pentru foc.

Fiind verificată încărcătura, s-a constatat că în autoutilitară se aflau patru bușteni, în lungime de șase metri, lemn rotund, esență rășinoase, specia molid fără documente.

În continuare, autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos de esență rășinoase transportat a fost inventariat, rezultând cantitatea de 3,41 metri cubi.

Cantitatea de 3,41 metri cubi lemn rotund rășinoase a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Pojorâta, Atelierul de Producție Sadova..

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în sumă de 3.000 lei.
Mai nouă Mai veche