Trei femei din Dornești reținute în arest după ce i-au furat toți banii unui bătrân din Rădăuți

Sâmbătă, 9 apriilie 2022, la ora 14.42, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 de către un bărbat de 83 ani, din municipiul Rădăuți, despre faptul că persoane neidentificate i-au sustras bani din locuință.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că la ora 14.40, apelantul a primit în locuință trei persoane de sex feminin ce i-au cerut alimente și apa.

Profitând de neatenția persoanei vătămate autorii au sustras dintr-o borsetă aflată în dormitorul locuinței suma de 4.000 lei.

Trecându-se la verificarea zonei comiterii faptei, au fost identificate un număr de trei persoane care corespundeau descrierii făcute de victimă. În urma controlului corporal și al bagajelor efectuat asupra celor trei femei a fost identificată suma de 4.000 lei.

Cu ocazia legitimării, s-a constatat faptul că cele trei persoane suspecte sunt Marinela Bogdan, Ancuța Pleșca și Ramona Pleșca, toate din comuna Dornești.

În urma efectuării controlului corporal, asupra Ramonei Pleșca, de 31 de ani, în lenjeria intimă, a fost identificată suma de 1347 lei.

Fiind efectuat controlul bagajului aparținând Marinelei Bogdan, de 33 de ani, respectiv o sacoșa de culoare verde, sub mai multe obiecte de îmbrăcăminte uzate și alimente a fost găsită suma de 2.669 lei.

Sumele de bani au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

De asemenea, au fost extinse cercetările cu privire la încă cinci fapte de furt calificat cu același mod de operare, înregistrate în perioada 2020-2022.

După administrarea materialului probator, toate cele trei persoane au fost audiate și față de ele a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore.
Mai nouă Mai veche