Pieton care traversa neregulamentar, lovit de o mașină în dreptul cimitirului din Gropeni

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, la ora 16:25, Neculai S., de 63 de ani, din comuna Bălcăuți, în timp ce se afla pe drumul comunal DC 35, în fața cimitirului din satul Gropeni, s-a angajat în traversarea drumului fără să se asigure corespunzător, moment în care a fost acroșat de un autoturism Peugeot condus regulamentar de Gabriel U., de 24 de ani, din orașul Siret, pe sensul de mers dinspre Grămești către DJ 209D.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în sânge. 

La fața locului a fost solicitată intervenția unui echipaj al Ambulanței Suceava, care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Cel in cauza a fost diagnosticat cu „contuzionat ușor prin accident rutier, traumatism cot drept, escoriații genunchi stâng”.

Șoferul autoturismului Peugeot a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche