Un hoț minor care a golit o casă din Vornicenii Mici, prins de polițiști pe o terasă din Obcini. Suspectul a fost reținut în arest

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată, la 14 aprilie 2022, cu privire la faptul că în perioada 24 martie - 14 aprilie 2022 persoane necunoscute au pătruns prin efracție în interiorul unei locuințe din satul Vornicenii Mici, comuna Moara, de unde au sustras mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că autorul faptei este Constantin Beraru, de 17 ani, din localitatea Vornicenii Mici. În urma probatoriului administrat, la data de 18 aprilie s-a dispus s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspect sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,furt calificat”.

Au fost efectuate verificări pe raza comunei Moara, în vederea identificării suspectului, acesta nefiind găsit nici la domiciliu și nici în alte locații publice.

Astfel organele de cercetare ale poliției judiciare au emis mandat de aducere prin însoțire efectivă, iar marți, 19 aprilie 2022, la ora 12.10, în urma activităților informativ-operative desfășurate, suspectul a fost identificat pe raza municipiului Suceava, la terasa „4 Mese” din cartierul Obcini, iar la vederea lucrătorilor de poliție acesta a încercat să se sustragă fugind către hipermarketul Metro.

Suspectul a fost urmărit pedestru pe o distanță de circa 300 de metri și somat să se oprească, reușindu-se prinderea, imobilizarea și conducerea la sediul Secției de Poliție Rurală Șcheia.

Suspectul a fost audiat în prezența unui apărător desemnat din oficiu, ocazie cu care a recunoscut comiterea infracțiunii pentru care este cercetat, respectiv faptul că la sfârsitul lunii martie a anului 2022 a sustras din imobilul persoanei vătămate două bormașini, un fierăstrău electric, o mașină electrică pentru șlefuit și trei televizoare.

Două televizoare au fost transportate la locuința sa si ulterior distruse, iar unul l-a vândut mătușii sale din comuna Ciprian Porumbescu, județul Suceava. Acesta din urmă a fost recuperat.

Sculele electrice au fost vândute de suspect lui Nicolae T., din comuna Berchișești, județul Suceava. Cumpărătorul a predat bunurile lucrătorilor de poliție pentru continuarea cercetărilor, declarând faptul că le-a achiziționat contra sumei de 300 lei, fără a cunoaște proveniența lor.

Prin Ordonanța din 19 aprilie 2022, organele de cercetare ale poliției judiciare au dispus reținerea lui Constantin Beraru pentru o perioadă de 24 ore, urmândă să fie prezentat Parcehtului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche